Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Italiensk kycklinggryta

Den här kycklinggrytan går snabbt att göra. Kycklingfiléerna, salsiccian, lök och vitlök blir en fin kombination.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär kycklingfiléer och korv i bitar. Skala och skär morötterna i bitar på snedden.
  3. Stek allt i omgångar i oljan och lägg över i en stor kastrull. Häll i buljongen och lagerbladen. Låt allt koka upp och sen sjuda vidare utan lock ca 8 minuter. Red grytan med majsstärkelse utrört i lite vatten.
  4. Skär tomaterna i klyftor och dela dem i halvor. Hacka persiljan.
  5. Smaka av grytan med salt och peppar. Lägg i tomater och persilja. Servera med potatisen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salsiccian och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kycklingfiléer
  • 240 g salsicciakorvar
  • 2 morötter
  • 1 msk olja
  • 6 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 3 lagerblad
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 tomater
  • 1 ask persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1884 kJ / 454 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer