Iskaffe
Frys in överblivet kaffe i isbitar och ha på lager i frysen, passar perfekt när du ska göra iskaffe. Brygg starkt kaffe, blanda med farinsocker och låt det svalna. Skaka kaffe, mjölk och grädde och häll upp i glas med isbitar, klart att servera ett gott iskaffe.
Ingredienser
2 portioner
3 dl starkt bryggkaffe
1 1/2 msk farinsocker
1 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
isbitar (gärna av infryst kaffe)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Gör egna isbitar av kaffe! Häll upp överblivet kaffe i isform och frys in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi649 KJ / 155 kCal
Fett12 g
Salt0.1 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentarer
Skall prova detta vid något tillfälle !
Anna maria
2021-08-26Hej! Det här receptet känns som en remix av iskaffe man drycker på Mallorca. Brygg en espresso och lägg en eller två isbitar. Smaka av med sötningsmedel och kryddor.
Antonio
2021-08-02