Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ischoklad

Populärt julgodis med retro-känsla. Smält kokosfett och blanda med choklad och valfri smaksättare: nötter, apelsinskal, pepparmint eller krossade polkagrisar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält kokosfettet i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ner den i kokosfettet och låt den smälta under omrörning.
  2. Häll upp smeten i formarna och låt stelna.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på chokladen.
Fri från ägg, gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: Välj en mjölkproteinfri mörk choklad.

Näringsvärde per bit, beräknat på 30 st.

Tips

Om man använder choklad som inte är smaksatt så kan man själv smaksätta med t.ex. rivet apelsinskal, hackade nötter, kanel, kardemumma, pepparmintsarom, krossade polkagrisar.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 100 g kokosfett
  • 100 g mörk, gärna smaksatt, choklad (mjölkproteinfri för vegansk)
  • ischokladformar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 196 kJ / 47 kCal