Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Inlagda kantareller

Ta tillvara svampskörden! Färska kantareller får här marinera i en sötsyrlig lag och blir till ett lysande tillbehör till en älg- eller hjortstek. Kantarellerna vinner på att stå till sig någon dag i kylen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela svampen i halvor eller kvartar, beroende på storlek.
  2. Koka svampen i vinäger, vatten och salt ca 10 minuter.
  3. Sila bort vinägerblandningen och låt svampen rinna av.
  4. Skala och finhacka vitlöken.
  5. Varva svamp och vitlök i en glasburk och täck med olivolja.
  6. Ställ burken i kylen och låt stå i någon dag innan du äter svampen. Inläggningen håller minst en månad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/5 l kantareller (1 liter motsvarar ca 300 g)
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 2 dl mild olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1697 kJ / 406 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept