Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inlagd sill

Inlagd sill är också grunden till olika krämiga sillar: senapssill, currysill eller pepparrotssill. Det finns många olika smaksättningar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda och koka upp ättikssprit, socker, vatten, lagerblad och kryddpeppar. Låt lagen kallna. 
  2. Skala och skiva lök och morötter. Skölj och skiva purjolöken. Blanda grönsakerna med lagen.
  3. Häll av och skölj sillfiléerna, skär dem i bitar och lägg i lagen. Låt sillen stå minst 2 dygn.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningarna på senapssås och majonnäs. I övrigt är sillarna glutenfria.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut sill i majonnäs.

Tips

Inlagd sill är grunden till krämiga sillar. Man plockar upp sillbitarna och låter de rinna av ordentligt innan man lägger dem i den smaksatta såsen.

Citrussill: blanda strimlat skal av citron och apelsin i sillagen.
Senapssill: lägg sillbitarna i senapssås med hackad dill.
Currysill: lägg sillbitarna i en sås med majonnäs, crème fraiche, hackat grönt äpple, hackad pickles och fräst curry (om man fräser curryn i lite olja kommer smaken fram bättre).
Pepparrotssill: lägg sillbitarna i en sås med majonnäs, crème fraiche, hackad gräslök, dijonsenap och färsk riven pepparrot.

Det finns en stor mängd smaksättningar på krämiga sillar, hitta din egen favorit!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 4 dl socker
  • 8 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 rödlökar
  • 2 morötter
  • 10 cm purjolök
  • 2 burkar inläggningssill (à ca 400 g)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer