Inlagd sill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Inlagd sill

En klassisk, enkel inlagd sill som är ett måste på ditt julbord. Den goda sillen varvas med morot, purjolök, rödlök och kryddpepparkorn och sveps in i lagen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda en lag av vatten, strösocker och ättikssprit, koka upp och låt kallna.
  2. Låt inläggningsill på minuten rinna av. Skär sillen på snedden i ca 2 cm breda bitar.
  3. Skala, ansa och skiva morot, purjolök och rödlök.
  4. Varva sillen med grönsakerna, kryddpepparkorn och lagerblad i en burk, häll över lagen.

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit
  • 1 pkt inläggningssill på minuten (à 420 g)
  • 1 morot
  • 1 liten bit purjolök
  • 1 rödlök
  • 10 kryddpepparkorn
Lägg till i inköpslistan