Inlagd sill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inlagd sill

Perfekt recept på inlagd sill till jul, påsk, midsommar eller varför inte till buffébordet? Sillfiléerna smaksätts med kryddpeppar, svartpeppar, morot, rödlök och lagerblad och behöver dra minst ett dygn i kylen innan sillen är färdig att serveras.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj sillfiléerna. Blanda ättika, vatten, socker, krossade pepparkorn och lagerblad till lagen i en kastrull och låt den koka upp. Kyl lagen.
  2. Skala och skär under tiden morot och rödlök i skivor.
  3. Skär sillfiléerna i knappt 2 cm breda bitar. Varva med morot och rödlök i en burk eller kruka. Häll över den kalla lagen.
  4. Låt sillen stå i kylen minst ett dygn, gärna två, före serveringen. Garnera med rikligt med dill strax före servering.

Ingredienser

  • 2 burkar urvattnade filéer inläggningssill (à 420 g)
  • 1 dl ättiksprit
  • 4 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • dillkvistar till garnering
Lägg till i inköpslistan