Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Inlagd sill

Här är ett utsökt recept på hemmagjord inlagd sill. Sillen är inte svår att göra men den kräver 2 dygn i kylskåp för att ta upp alla goda smaker. Servera din inlagda sill med hackad gräslök och gräddfil, kanske en ny favorit till midsommar?

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär sillfiléerna i bitar. Skala och skiva löken. Rensa, skölj och skiva purjolöken. Skala och skiva moroten.
  2. Varva sillen i en burk med lök, purjolök, morot, kryddpepparkorn och lagerblad.
  3. Värm socker och vatten i en kastrull tills sockret löst sig. Tillsätt ättika. Låt lagen kallna. Häll lagen över sillen. Låt den stå i 2 dygn. Servera med hackad gräslök och gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk urvattnade sillfiléer
  • 2 gula lökar
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
Lag
  • 2 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 1/2 dl strösocker
Tillbehör
  • 1 dl hackad gräslök
  • 3 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan