Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Inlagd ingefära

Ett enkelt och lätt recept på inlagd ingefära. Kryddan är perfekt som smaksättare till de flesta rätter, eller som tillbehör på sushibuffén. Ingefäran sätter fin prägel på både kött och fisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala ingefäran och skiva så tunt som möjligt. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Tillsätt limejuice, fisksås, risvinäger och ingefära. Ta bort från värmen och rör i wasabin.
  2. Ingefäran kan ätas så fort den har svalnat, men den håller sig ca 1 vecka och blir efter hand mer "syltad".

Ingredienser

  • 5 - cm ingefära
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl socker
  • juicen från 2 lime
  • 1/2 msk asiatisk fisksås
  • 1 1/2 dl risvinäger eller annan mild vinäger
  • 1 - 2 krm wasabipasta

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött Läs mer