Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Inkokt lax

Gör en inkokningslag av lagerblad, dill, lök, kryddor och vitvinsvinäger som får koka ihop innan du lägger i laxen. Ät sedan den inkokta laxen med nykokt potatis, kokta sparrisknoppar och majonnäs.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa bort fjällen på fiskens skinn. Plocka noggrant bort eventuella ben ur fisken. Skär laxen i 1 1/2 cm tjocka bitar.
  2. Inkokningslag: Koka upp alla ingredienser i en rymlig kastrull och låt sjuda på låg värme i ca 5 minuter.
  3. Lägg laxen i lagen och låt koka upp. Sjud i 5-6 minuter tills fisken är genomkokt. Skumma av om det behövs.
  4. Ta av kastrullen och låt laxen kallna i spadet.
  5. Till servering: Servera med nykokt potatis, garnerad med dill, kokta sparrisknoppar och majonnäs.

Tips

Önskar man denna rätt något fettsnålare kan man utesluta majonnäsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g färsk lax
Inkokningslag
  • 1 l vatten
  • 1 gul lök
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 10 vitpepparkorn
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 knippe dill
  • 2 lagerblad
  • 1/2 skiva citron
  • 1 msk salt
Garnityr
  • hårdkokt ägg
  • gröna sparrisknoppar
  • räkor
  • skållade primörtomater
  • rödlöksringar
  • dillkvistar
Till servering
  • kokt potatis
  • majonnäs
  • pressgurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?