Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Ingefärsgurka

Gurka inlagd på asiatiskt vis. Risvinäger bidrar med mild syra, färsk ingefära med gott sting. Ingefärsgurkan passar lika bra till en klassisk pannbiff och köttbullar som till en het wok. Eller bjud den till kycklingfrikadeller i mustig buljong.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin.
  2. Pressa ur juicen från ingefäran och blanda juicen med risvinäger, socker och salt.
  3. Blanda dressingen med gurkan. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering. Den kan gärna stå över natten.
  4. Bjud gärna ingefärsgurkan till Kycklingbuljong med citrongräs, soja och kycklingfrikadeller.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g gurka
  • 50 g riven ingefära
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
Till servering
  • sesamfrön (gärna rostade)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 347 kJ / 83 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept