ÖVER 60 MIN | Enkel

Ingefärsgurka

Gurka inlagd på asiatiskt vis. Risvinäger bidrar med mild syra, färsk ingefära med gott sting. Ingefärsgurkan passar lika bra till en klassisk pannbiff och köttbullar som till en het wok. Eller bjud den till kycklingfrikadeller i mustig buljong.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin.
  2. Pressa ur juicen från ingefäran och blanda juicen med risvinäger, socker och salt.
  3. Blanda dressingen med gurkan. Låt stå i kylen minst 1 timme före servering. Den kan gärna stå över natten.
  4. Bjud gärna ingefärsgurkan till Kycklingbuljong med citrongräs, soja och kycklingfrikadeller.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g gurka
  • 50 g riven ingefära
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
Till servering
  • sesamfrön (gärna rostade)

Näringsvärde
Per portion

Energi 347 kJ / 83 kCal