UNDER 45 MIN | Medel

Indisk vegogryta

Bjud på en härlig Indisk gryta full av smak! Perfekt under lite svalare kvällar när man vill ha något mustigt och gott. En enkel och snabb vegogryta helt enkelt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och grovhacka löken. Skala och skiva vitlöken och ingefäran. Fräs lök och ingefära i oljan på medelstark värme i någon minut tills fräset blir mjukt.
  3. Skär vid behov quornbitarna i centimeterstora bitar och blanda ner i fräset.
  4. Tillstätt kryddor, tomater och buljong. Koka upp och låt sjuda 10-15 minuter. Tillsätt grädden och låt sjuda någon minut. Smaka av med salt. 
  5. Till servering: Toppa grytan med havregurt, koriander och servera grytan med ris och gärna bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i quorn, buljongen och brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Recept och bild i samarbete med Aito.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port jasminris
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 cm ingefära
  • majsolja (till stekning)
  • 600 g quornbitar
  • 1 msk koriander
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk curry
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprika
  • 1 msk kanel
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 förp havrebaserad matlagningsgrädde (à 250 ml)
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • salt
Till servering
  • färsk koriander
  • havrebaserad gurt
  • bröd