Indisk kycklinggryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Indisk kycklinggryta

Indisk kycklinggryta, som passar utmärkt en kylig höstdag. Grytan är rejäl och smakfull med potatis, ärtor och morötter. Med den hackade koriandern på toppen blir grytan supergod.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och morötter i ca 1 1/2 x 1 1/2 cm stora kuber.
  2. Fräs potatis-och morotskuberna i hälften av oljan i en gryta. Häll på bulljongen och låt koka under lock ca 10 min.
  3. Skär kycklingfiléerna i kuber. Stek dem i resten av oljan i en stekpanna. Krydda med salt.
  4. Blanda ner kyckling och kormasås i grytan och krydda med pressad vitlök. Rör i ärterna och låt koka i ca 5 min.
  5. Strö över koriander. Servera den indiska kycklinggrytan med en grön sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 9 potatisar
  • 3 morötter
  • 2 msk olja
  • 2 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 burk korma cookingsauce (à 350 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl djupfrysta ärter
  • 2 msk hackad koriander
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info