Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Höstsoppa

Sväng ihop en trevlig vegetarisk och snabblagad höstsoppa till lunch med hjälp av detta recept. Fräs bara snabbt potatis, lök och blandsvamp före du kokar ihop dem med buljongen och kryddor. Serverar din mumsiga soppa med timjan och ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och dela i bitar. Skala och grovhacka lökarna.
  2. Fräs potatis, lök och blandsvamp i margarin eller smör några minuter i en gryta stor nog för soppkok. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongtärningar. Krydda med salt, svartpeppar och timjan. Låt koka ca 10 minuter.
  3. Servera med timjan samt bröd och ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 1 burk blandsvamp (à 250 g)
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk timjan
Lägg till i inköpslistan