Hoisinkyckling med risnudlar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hoisinkyckling med risnudlar

Asiatisk snabblagad rätt med nudlar, kyckling och hoisinsås med härlig sötma och sälta. Såsen är inte stark och därför passar rätten både barn och vuxna. Den som önskar hetta kan addera sambal oelek. Med risnudlar blir rätten dessutom glutenfri!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Kärna ur och strimla paprikan.
  3. Dela alla haricots verts på mitten och skär bort ändarna om dem är bruna.
  4. Stek bönorna i oljan i någon minut och tillsätt sedan kycklingen. Stek tills den får färg. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg i paprikan. Stek några minuter och vänd i hoisinsåsen och 1 dl vatten (för 4 port). Blanda allt med nudlarna i en stor bunke.
  6. Riv skalet av limen, dela den på mitten och pressa ur saften. Vänd ner sesamfrön, limeskal och -saft i nudlarna.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på Hoisinsåsen.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rosta sesamfröna i torr het panna!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g risnudlar
  • 1 röd paprika
  • 150 g haricots verts
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl hoisinsås
  • 1 lime
  • 2 msk sesamfrö
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1959 kJ / 469 kCal