Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Hoisin-kyckling

Hoisin-kyckling är en smakrik och god kycklingrätt där kycklingfilén fylls med en blandning av böngroddar, persilja, lök, chili och paprika. Linda in kycklingen i ugnsfolie och ugnsstek tills paketen öppnar sig. Servera kycklingen med äggnudlar.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela, kärna ur och finstrimla chilin.
  3. Skala och dela löken, skär den i tunna skivor.
  4. Blanda böngroddar, persilja, lök, chili och paprika i en skål. Smaksätt med hoisinsåsen. Salta, peppra och blanda väl.
  5. Skär grova skåror, kryssmönster, tvärs över kycklingfiléerna och krydda med salt och peppar.
  6. Olja mitten på ena halvan av folie-arken. Fördela hälften av blandningen mitt på den oljade delen. Lägg på filéerna och fördela resten av grönsaksblandningen över. Vik ihop paketen.
  7. Lägg paketen på en ugnsplåt och ställ in i ugnen på mellersta falsen i 20-25 minuter. Vänta någon minut innan paketen öppnas.
  8. Koka under tiden nudlarna enligt anvisningen på paketet.
  9. Lägg upp nudlarna i djupa skålar. Klipp upp paketen och lägg över kyckling och grönsaksblandning med en stekspade. Servera med extra hoisinsås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (4 fileér motsvarar ca 500 g)
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 1 burk böngroddar (à 400 g)
  • 2 dl grovhackad persilja (2 dl motsvarar ca 1-2 krukor beroende på storlek)
  • 1 dl hoisinsås (eller någon aromatisk grillsås)
  • salt och peppar
  • olja (till foliearket)
  • 200 g asiatiska äggnudlar
Dessutom
  • 4 ark ugnsfolie (à 30x40 cm)
Lägg till i inköpslistan