Hoisin-kyckling

4
3
Hoisin-kyckling

Hoisin-kyckling är en smakrik och god kycklingrätt där kycklingfilén fylls med en blandning av böngroddar, persilja, lök, chili och paprika. Linda in kycklingen i ugnsfolie och ugnsstek tills paketen öppnar sig. Servera kycklingen med äggnudlar.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Hoisin-kyckling

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer (4 fileér motsvarar ca 500 g)
1 röd paprika
1 röd chilifrukt
1 gul lök
1 burk böngroddar (à 400 g)
2 dl grovhackad persilja (2 dl motsvarar ca 1-2 krukor beroende på storlek)
1 dl hoisinsås (eller någon aromatisk grillsås)
salt och peppar
olja (till foliearket)
200 g asiatiska äggnudlar

Dessutom

4 ark ugnsfolie (à 30x40 cm)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Cecilia

2008-08-17

Efter 40 min i ugnen var kycklingen RÅ!! Satte upp till 225 gr o körde ytterligare 20 min. Det enda rätten smakade sist och slutligen var salt, väldigt mycket salt... :-(

Lisa

2005-10-03

Gillar man asiatiskt mat så älskar man detta! Jag tar mer av hoisinsåsen och använder risnudlar ist, men det hela är verkligen supergott!! Ett tips.. Det kladdar ganska mkt med enskillda foliepaket, så lägg allt (utom nudlar) i en form ist och täck med folie. Blir lika bra!

Rita

2003-02-11

Jag och min man har provat detta recept ett par gånger. Jag måste dock säga att tillagningstiden på 15 minuter måste dubblas för annars blir kycklingen inte genomlagad. För övrigt jättegott!!!