Hjortmedaljong med äppelsalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Hjortmedaljong med äppelsalsa

Intressant och tjusig hjortmedaljong med äppelsalsa. Effektfullt upplagd medaljong med en aptitretande salsa. Med rotselleripuré får du en svindlande god maträtt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Äppelsalsa: Finhacka schalottenlöken. Skala ingefäran och riv den. Dela chilin och kärna ur den, strimla. Skala äpplena, ta ur kärnhuset, dela i fyra delar, skär i 1 cm stora tärningar.
  2. Fräs löken i 1/3 av smöret. Tillsätt äppeltärningarna och strö över med sockret. Häll på vitt vin. Låt det sjuda och tillsätt russin, lagerblad, ingefära och chili. Låt koka på svag värme.
  3. Häll av merparten av vätskan. Vispa ned resten av smöret i vätskan så att du får en smörsås.
  4. Rotselleripuré: Skala rotsellerin och potatisen, grovtärna dem. Koka i mjölk i ca 20 min. De ska vara ordentligt mjuka.
  5. Häll av mjölken men spara den. Mixa grönsakerna med lite av mjölken, tillsätt grädden och smöret och smaka av med salt och peppar. Skulle moset vara för tjockt, späd med lite av mjölken.
  6. Stek medaljongerna.
  7. Lägg lite sås i botten på tallriken. Lägg på de stekta medaljongerna och toppa med äppelsalsa. Servera med selleripuré.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 medaljonger av hjortinnanlår (à 125-150 g)
Äppelsalsa
  • 2 schalottenlökar
  • 30 g färsk ingefära
  • 2 röda chili
  • 3 gröna äpplen
  • 3 msk smör
  • 80 g farinsocker
  • 2 1/2 dl vitt vin
  • 2 msk russin
  • 1 lagerblad
Rotselleripuré
  • 500 g rotselleri
  • 4 potatisar
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • mjölk
Lägg till i inköpslistan