Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Hemmagjord leverpastej med grädde

Extra lyxig blir frukosten när du plockar fram din egen hemlagade leverpastej. Det här receptet är dessutom helt laktosfritt, perfekt för den med laktosintolerans. Leverpastejen lagas med kyckling- och kalvlever och smaksätts med äppelvinäger, calvados och finhackad timjan. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 300 g portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Skär levern i bitar och skär bort eventuella hinnor.
  3. Stek löken i smör och tillsätt lever och rör om. Salta, peppra och strö över timjan.
  4. Tillsätt vinäger och calvados. Låt sjuda på låg värme tills levern är genomstekt.
  5. Lägg i matberedare och mixa samman med grädde, ha i mer grädde vid behov. Smaka av med salt och peppar och servera gärna med inlagd gurka.

För alla

Fri från gluten, ägg och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt eller olja.

Recept och bild från Valio.

Ingredienser

Portioner: 300 g
  • 2 st schalottenlökar
  • 150 g kycklinglever
  • 150 g kalvlever
  • laktosfritt smör tills stekning
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk finhackad timjan
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl Calvados
  • 1 dl laktosfri vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?