Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Hemlagad müsli

Krispig och fräsch hemlagad müsli, bättre frukost får du leta efter! Havregryn, havrekli och vetegroddar ugnssteks med honung och rapsolja som ger söta toner. Servera till en tallrik fil och kanske ett kokt ägg.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla ingredienser i en skål och bre ut i en långpanna. Sätt in i ugnen i ca 40 minuter. Rör om då och då.
  3. Låt svalna och häll upp i en burk med lock. Förvara torrt.

Ingredienser

Portioner: 2 l
  • 1 1/2 l havregryn
  • 2 1/2 dl vete- eller havrekli
  • 2 1/2 dl vetegroddar
  • 1 dl honung
  • 1 dl rapsolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?