Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hemgjord glögg

Recept på hemgjord glögg som är enklare än vad man kan tro. För alkoholfri glögg kokar du pomeransskal, ingefära, kanel, kryddnejlikor och kardemumma. Tillsätt rött vin och eventuellt konjak för starkare glögg.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Mät upp vatten och alla kryddor i en kastrull.
  2. Koka upp och låt koka sakta under lock i ca 30 minuter. Sila av lagen.
  3. Glögg med alkohol: Blanda lagen med ca rött vin och socker. Tillsätt ev konjak eller annan sprit. Hetta upp, men låt ej koka.

För alla

Hemgjord glögg är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(31)

Ingredienser

Portioner: 1 liter
Lag
  • 5 dl vatten
  • 2 torkade pomeransskal
  • 2 bitar torkad ingefära
  • 2 bitar hel kanel
  • 15 kryddnejlikor
  • 2 tsk kardemummakärnor
Glögg med alkohol
  • 75 cl rött vin
  • 1 dl socker
  • ev 1 dl konjak eller annan sprit
Lägg till i inköpslistan