Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Hemgjord glögg

Betyg
2 röster

Recept på hemgjord glögg som är enklare än vad man kan tro. För alkoholfri glögg kokar du pomeransskal, ingefära, kanel, kryddnejlikor och kardemumma. Tillsätt rött vin och eventuellt konjak för starkare glögg.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002.

Ingredienser

1 liter

Lag

  • 5 dl vatten
  • 2 torkade pomeransskal
  • 2 bitar torkad ingefära
  • 2 bitar hel kanel
  • 15 kryddnejlikor
  • 2 tsk kardemummakärnor

Glögg med alkohol

  • 75 cl rött vin
  • 1 dl socker
  • ev 1 dl konjak eller annan sprit

Så här gör du

  1. Lag: Mät upp vatten och alla kryddor i en kastrull.
  2. Koka upp och låt koka sakta under lock i ca 30 minuter. Sila av lagen.
  3. Glögg med alkohol: Blanda lagen med ca rött vin och socker. Tillsätt ev konjak eller annan sprit. Hetta upp, men låt ej koka.

För alla

Hemgjord glögg är fri från gluten, laktos och ägg.