Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hemgjord chilisås

Det här receptet på hemgjord chilisås är verkligen gott och smakrikt. Chilisåsen du köper i butik kommer inte i närheten av den här smakmässigt och dessutom innehåller den inga konserveringsmedel. Supergott som tillbehör till tacos eller fajitas!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på "grill", 250°C.
  2. Kärna ur och halvera paprikorna. Lägg dem i en ugnssäker form med skalsidan uppåt. Sätt in under grillen tills skinnet är bubbligt och svartprickigt. Ta ut och låt svalna något. Skala och strimla paprikorna. Skala och finhacka löken.
  3. Fräs vetemjöl och lök i smöret under omrörning.Vispa ner vatten, kryddor, socker och salt. Pressa ner vitlöksklyftan. Rör ner paprikastrimlorna. Låt småkoka i ca 15 minuter.
  4. Kör såsen i matberedare till slät konsistens. Smaka av.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 röda paprikor
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk ister eller smör
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl mald mild chilifrukt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 1/2 tsk oregano
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?