Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Helstekt rostas med pickles och hummus av jordärtskockor

Helstekt rostas med hummus av jordärtskockor istället för kikärtor. Rostas är en fin bit nötkött som blir mör och god att steka, hel i ugn eller i panna. Här ihop med hummus och inlagda grönsaker i pitabröd. Festlig plockmat eller meze med smak av både Sverige och Mellanöstern.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Mixa dem med sesamfrö eller mandel, skalade vitlöksklyftor och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Blanda ättikssprit, socker, vatten och salt i en kastrull. Koka upp lagen.
  3. Skala gurka och lök. Dela, kärna ur och skär gurkan i bitar. Skär löken i små klyftor. Skär gräslöken. Blanda ner allt i lagen.
  4. Skiva köttet tunt.
  5. Fyll pitabrödet med jordärtskockshummus, mangoldskott, kött och avrunnen pickles.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med lämpligt glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g jordärtskockor
  • 2 msk sesamfrö eller mandel
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • peppar
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2692 kJ / 643 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer