Denna välsmakande, helstekta oxfilé serveras med fördel ihop med nötgremolata, rödbets- och chèvreknyten, sötsyrlig rödvinssås och baconfrästa haricots verts. Låt ditt ugnsstekta, putsade nötkött vila ungefär en kvart före du skär upp det.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör mer klimaträtt: planera att oxfilén ska räcka till 10 portioner istället för 6, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott Körde den till 57 grader Blev perfekt Däremot kommer jag inte köpa min file på Ica nän mer gång Var massa små köttslamsor i förpackningen Trodde file var i ett stycke men receptet var bra Bara köpa filen nån annan stans nästa gång
Urban
2020-12-31Tycker det blev lite välstekt på 60 grader 55 vore nog bäst
Jan
2017-02-25Blev kanonbra, men bryn först - minskar tiden i ugnen med 10-15 min, om inte welldone önskas.
Per åke
2017-01-02