Denna välsmakande, helstekta oxfilé serveras med fördel ihop med nötgremolata, rödbets- och chèvreknyten, sötsyrlig rödvinssås och baconfrästa haricots verts. Låt ditt ugnsstekta, putsade nötkött vila ungefär en kvart före du skär upp det.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2010
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör mer klimaträtt: planera att oxfilén ska räcka till 10 portioner istället för 6, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Kommentarer
Urban
2020-12-31Jättegott Körde den till 57 grader Blev perfekt Däremot kommer jag inte köpa min file på Ica nän mer gång Var massa små köttslamsor i förpackningen Trodde file var i ett stycke men receptet var bra Bara köpa filen nån annan stans nästa gång
Jan
2017-02-25Tycker det blev lite välstekt på 60 grader 55 vore nog bäst
Per åke
2017-01-02Blev kanonbra, men bryn först - minskar tiden i ugnen med 10-15 min, om inte welldone önskas.