Helstekt oxfilé | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helstekt oxfilé

Denna välsmakande, helstekta oxfilé serveras med fördel ihop med nötgremolata, rödbets- och chèvreknyten, sötsyrlig rödvinssås och baconfrästa haricots verts. Låt ditt ugnsstekta, putsade nötkött vila ungefär en kvart före du skär upp det.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Putsa filén fri från ev hinnor. Lägg över i en ugnssäker form. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet.
  3. Stek i mitten av ugnen till 55–60°C innertemperatur, ca 40 minuter.
  4. Ta ut köttet och låt vila ca 15 minuter inlindat i smörpapper. Skär köttet i skivor och servera gärna tillsammans med Nötgremolata, Rödbets- och chèvreknyten, Sötsyrlig rödvinssås och Baconfrästa haricots verts.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: planera att oxfilén ska räcka till 10 portioner istället för 6, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/3 kg oxfilé i bit
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1149 kJ / 276 kCal