Helstekt oxfilé

95
12
Helstekt oxfilé

Denna välsmakande, helstekta oxfilé serveras med fördel ihop med nötgremolata, rödbets- och chèvreknyten, sötsyrlig rödvinssås och baconfrästa haricots verts. Låt ditt ugnsstekta, putsade nötkött vila ungefär en kvart före du skär upp det.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Helstekt oxfilé

Ingredienser

6 portioner
1 1/3 kg oxfilé i bit
1 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: planera att oxfilén ska räcka till 10 portioner istället för 6, komplettera med lättkokta grönsaker (broccoli, haricoverts, blomkål). Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

95

Kommentarer

Urban

2020-12-31

Jättegott Körde den till 57 grader Blev perfekt Däremot kommer jag inte köpa min file på Ica nän mer gång Var massa små köttslamsor i förpackningen Trodde file var i ett stycke men receptet var bra Bara köpa filen nån annan stans nästa gång

Jan

2017-02-25

Tycker det blev lite välstekt på 60 grader 55 vore nog bäst ��

Per åke

2017-01-02

Blev kanonbra, men bryn först - minskar tiden i ugnen med 10-15 min, om inte welldone önskas.

Näringsvärde per portion

Energi 1149 KJ / 276 kCal
Fett 9 g
Salt 1.54 g
Kolhydrater 0 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept