Helens rabarberbullar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Helens rabarberbullar

Prova på att göra detta recept på mumsiga rabarberbullar med mandelmassa och subtil kardemummasmak. Bred ut din mumsiga fyllning på den utkavlade degen och strö över syrlig rabarber. Servera dina nygräddade, vackra bullar och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölken och låt den bli ca 37°C. Rör ut jästen med degvätskan. Tillsätt socker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg i ca 5 minuter. Strö lite mjöl över degen och täck med en bakduk. Låt jäsa i ca 30 minuter.
  2. Fyllning: Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
  3. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den med resten av mjölet.
  4. Kavla ut degen till en avlång platta, ca 30 x 60 cm. Bred på fyllningen och den skurna rabarbern och rulla ihop degen. Skär i 15 bitar. Lägg ihop dem som en "kaka" på en plåt med bakplåtspapper, en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, eller en rund form, ca 26 cm i diameter (för ca 15 stycken).
  5. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  7. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.

Tips

Nu blir det andra bullar...
Använd grundreceptet och tillsätt någon av smaksättningarna: Jordgubbar, äpple och kardemumma, plommon och kanel, smultron och vanilj eller nektariner
och ingefära

Ingredienser

Portioner: 15 stycken
  • 1 paket färsk jäst (à 50 g)
  • 150 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • 2 krm salt
  • ca 12 dl vetemjöl
Smaksättning
  • 500 g rabarber skuren i bitar
Pensling och garnering
  • ägg
  • pärlsocker
Fyllning
  • 50 g smör eller margarin
  • 75 g riven mandelmassa
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • och/eller 1 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan