Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hasselnötsglass

Ett härligt recept på utsökt hasselnötsglass att servera till dessert. Du gör glassen från grunden av nötter, grädde, ägg och socker. Servera till efterrätt tillsammans med hackade nötter och färsk frukt!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta hasselnötter i en torr panna. Gnugga av skalet när de svalnat. Mal dem i en kvarn eller finhacka dem (hacka några stycken grovt om du vill ha lite knaprighet).
  2. Vispa grädde, inte för hårt. Dela ägg i gulor och vitor. Vispa gulorna med socker tills det är pösigt och vänd ner nötter och grädde.
  3. Vispa vitorna tills de är helt styva. Vänd ner detta i nötsmeten. Frys in i en liten form. Servera i skivor med lite hackade nötter på och ev färsk frukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 75 g hasselnötter
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 0,8 dl socker
  • hackade nötter och ev färsk frukt till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1529 kJ / 365 kCal
Läs mer om näringsvärden