Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Harissahalloumi med rostade knippmorötter

Harissahalloumi med rostade knippmorötter, en maträtt med sting. Harissa är en kryddpasta som får smak av vitlök, spiskummin, sambal oelek och tomatpuré. I denna rätt blandas den med grönsakerna vilket får smaklökarna att vattnas. Serveras i kombination med halloumi, ris och en svalkande yoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Grönsaker: Skala eller skrubba morötter och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och rosta dem mitt i ugnen först 10 minuter.
  3. Ansa salladslök, dela på mitten och lägg dem i formen med morötterna och rosta ytterligare ca 10 minuter. Dela och koka salladsärterna i saltat vatten ca 2 minuter.
  4. Harissa: Skala och pressa vitlöken och blanda den med spiskummin, sambal oelek, paprikapulver, tomatpuré och olivolja.
  5. Yoghurt: Skölj och riv skalet av citronen och hacka persiljan. Strö skalet och persiljan på yoghurten och krydda med salt och peppar.
  6. Till servering: Skär halloumi i bitar och stek dem i oljan i en stekpanna.
  7. Blanda grönsakerna med harissan.
  8. Servera halloumin med grönsaker, spenat, ris och yoghurt.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd matyoghurt och halloumi utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
Grönsaker
  • 1 knippe morötter
  • 1 msk olivolja
  • 125 g salladslök
  • 1/2 ask salladsärtor (à 150 g)
Harissa
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
Yoghurt
  • 1/2 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
Till servering
  • 300 g halloumiost
  • 1 msk olja
  • 65 g babyspenat
  • 4 port kokt ris eller annat gryn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2707 kJ / 647 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept