Hamburgerbröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hamburgerbröd

Bjud på hamburgare som får en festligare känsla genom att du själv bakar hamburgerbröden. Knåda jäst, vatten och mjöl till en jämn och fin deg. Bröden blir fluffiga, lätta och överraskande goda!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 35 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm mjölken eller vattnet till fingervärme, 37°C. Tillsätt oljan. Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite degspad och rör tills jästen är upplöst.
  2. Tillsätt resten av degspadet, salt, eventuellt socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig med maskin eller för hand. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter.
  3. Knåda i resten av mjölet på en mjölad arbetsbänk. Kavla ut degen. Forma till släta bullar, lägg dem på en plåt och platta till dem.
  4. Jäs bröden väl under bakduk till nästan dubbel storlek, ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225-250°C.
  6. Grädda mitt i ugnen i 5-8 minuter. Låt svalna.

Tips

Byt eventuellt ut vetemjöl mot matbrödsmjöl av vete eller lantvetemjöl. För att få lite grövre bröd kan man också byta ut 1/2 liter av vetemjölet mot grahamsmjöl (för 35 st).

Ingredienser

Portioner: 35 st
  • 6 dl mjölk eller vatten
  • 1/2 dl olja
  • 75 g jäst
  • 1 tsk salt
  • ev 2 tsk socker
  • ca 1 1/2 l vetemjöl
Lägg till i inköpslistan