Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hamburgare med ananas

Extra matig och mastig hamburgare får du när köttfärsen blandas med kokt riven potatis. Forma färsen till fina burgare, grilla och servera med ananas och de klassiska hamburgartillbehören i lättvärmt bröd. God middagsmat för både stora och små.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kör den halva löken med potatis, ägg, mjölk, salt och peppar till en slät smet i matberedare. Eller hacka löken fint, riv potatisen fint och blanda med det övriga.
  2. Blanda smeten med köttfärsen. Forma till 4 stora platta burgare (för 4 port) och lägg på vattensköljd skärbräda. Pensla ovansidan med lite olja.
  3. Grilla några minuter först på den penslade sidan. Pensla med olja, vänd och grilla klart. Det brukar smaka bra om burgaren är lite rosa i mitten.
  4. Värm hastigt bröden och de avrunna ananaskivorna på grillen. Servera också med salladsblad, rå lök och chilisås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g köttfärs
  • 1/2 gul lök
  • 1 kokt kall potatis
  • 1 ägg
  • 0,8 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • olja
  • 4 skivor konserverad ananas
  • 4 hamburgerbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?