Hamburgare | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hamburgare

Här är ett recept på goda och saftiga hamburgare i bröd som du serverar med hemmagjord klyftpotatis och en hamburgerdressing som du gör på matyoghurt och chilisås. En klassisk maträtt som alltid går hem!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skär potatis med skal i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Ringla över oljan. Krydda med salt, peppar och rosmarin, blanda runt. Tillaga mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills potatisen är klar. Vänd potatisen några gånger under tiden.
  4. Blanda matyoghurt med chilisås, smaka av med salt och peppar. Skiva tomaterna.
  5. Stek hamburgarna i matfettet eller grilla dem 2-3 minuter på varje sida.
  6. Servera hamburgarna med bröd, tomater, klyftpotatis och dressing.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på de färska hamburgarna. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: använd glutenfritt hamburgerbröd
Laktosfri: använd laktosfri matyoghurt och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot sour supreme (innehåller soja). Kontrollera att bröden är mjölkfria.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 dl matyoghurt
  • 1/2 dl chilisås
  • 2 tomater
  • 4 färska hamburgare
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2878 kJ / 690 kCal