Halstrad lax med potatis- och pepparrotspuré
Halstrad lax är en festlig och underbar rätt full av smak. Till fisken passar den ljuvliga purén, på potatis och pepparrot smaksatt med dill, perfekt till. Servera med frästa salladsärtor som ger krispighet till rätten och en citronklyfta för härlig syra.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
1 citron
1 msk riven pepparrot
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
150 g salladsärtor
1 msk olja
2 port lax (eller fjällrödingfilé)
1 tsk smör
salt
peppar
1 dl crème fraiche pepparrot, citron & havssalt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, smaksätt med pepparrot och citronsaft. Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt, smaksätt med pepparrot och citronsaft. Välj laktosfritt matfett.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, smaksätt med pepparrot och citronsaft. Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt, smaksätt med pepparrot och citronsaft. Välj laktosfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2642 KJ / 633 kCal
Fett33 g
Salt0.81 g
Kolhydrater46 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer