Halstrad röding med gräslökshollandaise

63
0
Halstrad röding med gräslökshollandaise

Bjud på röding till middag med en välsmakande gräslökshollandaise. Denna laxliknande fisk kommer att göra susen på tallriken. Med nykokt potatis och en härlig hollandaise smaksatt med gräslök kommer den halstrade rödingen till rätta. Servera haricots verts och tomatklyftor till och middagen är fulländad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2016

Halstrad röding med gräslökshollandaise

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis (gärna cecile)
2
tomater
1/2
ask gräslök (à 20 g)
1 dl
hollandaisesås
1/2
ask haricots verts (à 150 g)
400 g
rödingfilé
1 tsk
olja
-
salt och peppar
1/2
påse röd mangold (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna hollandaisen med lite hackad kapris.

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3659 KJ / 874 kCal
Fett 57.5 g
Salt 2.32 g
Kolhydrater 40.5 g
Protein 45.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept