Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halloumisallad med marinerade bönor

En matig och färgrik halloumisallad till grillat? Ja, tack! Den passar lika bra till lunchlådan eller vilket buffébord som helst. Godsaker som mandel, sojabönor och oliver gör salladen till en komplett måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda de avrunna bönorna med olivcrème. Låt stå i minst en timme, gärna i kylen över natten.
  2. Skiva halloumin i tunna skivor och stek på hög värme i rikligt med olivolja.
  3. Skär tomater, gurka och avokado i önskad storlek och sprid ut på ett stort fat tillsammans med oliver, ruccola, bönor och halloumi.
  4. Hacka mandlarna och strö dem över salladen.
  5. Toppa med basilikablad och avsluta med att ringla över lite balsamico och olivolja.
  6. Servera genast.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Recept och bild i samarbete med Zeta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk sojabönor (à 410 g)
  • 1/2 burk crème av gröna oliver (à 135 g)
  • 1 paket halloumiost (à 150 g)
  • 10 st cocktailtomater
  • 1/2 gurka
  • 1 avokado
  • 1 burk grekisk olivmix urkärnade (à 370 g)
  • 1/2 påse ruccola (à 70 g)
  • 1/2 dl rostad mandel
  • 1/2 kruka basilikablad
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk jungfruolivolja (gärna Extra Classico)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2119 kJ / 509 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer