Halloumiburgare med klyftpotatis

6
1
Halloumiburgare med klyftpotatis

En festligare rätt i form av halloumiburgare med klyftpotatis passar både till helg och när man vill unna sig något extra en vardag. Servera med en sås gjord på tomatpesto, röda tomater och krispig sallad och rätten är klar att njutas av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2019

Halloumiburgare med klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1 dl
lätt crème fraiche
1/2 dl
tomatpesto
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1/2
förp cosmopolitansallad
400 g
halloumi
4
hamburgerbröd

För alla

Läs noga innehållet i peston och brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och halloumi.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Värm bröden i ugnen eller i en torr stekpanna. Smaka av dressingen med lite cayennepeppar eller sambal. Servera gärna med lite rå eller rostad lök.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Kajsa

2019-09-21

Beskrivningen saknade en del tycker jag. Var i ugnen skall potatisen vara och hur tjocka skivor ska det vara? Hur varmt och ca hur länge ska man steka halloumin? Tipsen längst ned på sidan syns inte i appen, synd.

Näringsvärde per portion

Energi 3532 KJ / 839 kCal
Fett 37 g
Salt 4 g
Kolhydrater 95 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept