Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Halloumiburgare med avokado och picklad lök

Sommarens bästa grill är halloumiburgare med avokado! Serverat på ett frasigt surdegsbröd och toppad med picklad rödlök och tomatsalsa. Burgarna får en härlig struktur med riven zucchini och morot.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Picklad rödlök: Lägg tunt skivad rödlök i en skål.
  2. Koka upp övriga ingredienser och rör om.
  3. Häll den kokheta lagen över löken och låt svalna. Ställ kallt minst två timmar före servering. Håller ca tio dagar i kylskåp.
  4. Tomatsalsa: Hacka basilikan och blanda alla ingredienser till tomatsalsan och smaka av med salt och peppar.
  5. Halloumiburgare: Riv zucchinin på grova sidan av rivjärnet. Lägg den på ett fat och strö över salt, blanda. Låt stå 20 minuter, pressa ur vätska och lägg i en bunke.
  6. Riv ner morot och halloumi, lägg i soltorkade tomater.
  7. Rör ihop med ägg, maizena och ströbröd.
  8. Forma 6 burgare (för 6 port) och grilla 2 minuter på varje sida. Använd ett non-sticknät eller en så kallad grillplåt.
  9. Servera med skivad avokado och de andra tillbehören på grillat surdegsbröd.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfritt bröd.
Gör laktosfritt: välj laktosfri halloumi. Kontrollera innehållet på ströbrödet.
Recept och bild i samarbete med Zeta.

Ingredienser

Portioner: 6
Picklad rödlök
  • 2 skivade rödlökar
  • 1 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 lagerblad
Tomatsalsa
  • 1/2 kruka basilika
  • 4 urgröpta och tärnade tomater
  • 1 hackad knipplök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk jungfruolivolja (gärna Extra Fruttato Medio)
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Halloumiburgare
  • 400 g zucchini
  • 2 tsk salt
  • 100 g morot
  • 1 halloumiost (à 250 g)
  • 6 bitar soltorkade tomater (strimlade)
  • 2 ägg
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 1 dl ströbröd
  • 2 mogna avokador
  • 6 skivor surdegsbröd (delade)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1960 kJ / 468 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept