Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Hallonsufflé

En förtjusande efterrätt som är värd sin tid av tillagning! Hallonlikören ger sufflén en charmerande smak. Desserten serveras och avnjuts med grädde eller glass.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mixa hallonen med stavmixer till en puré. Blanda med vatten, likör och socker.
  3. Koka upp purén och red den med potatismjöl utrört i kallt vatten. Låt svalna.
  4. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner dem i purén.
  5. Smörj 4 portionsformar (för 4 port). Häll smeten i formarna och grädda i ca 15 minuter.
  6. Servera suffléerna genast med lättvispad grädde eller glass.

Tips

Servera sufflén genast - annars är det risk att den sjunker ihop.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g frysta, tinade hallon
  • 1 1/2 msk vatten
  • 1 1/2 msk hallonlikör
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk vatten
  • 5 äggvitor
  • ev lättvispad grädde eller glass till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 340 kJ / 80 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer