Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Hallonsås

Underbart god sås av hallon och socker. Denna sås tillagar du snabbt och enkelt. Hallonsåsen passar utmärkt till kakor, dekorationer eller varför inte använda den till våfflor och pannkaka?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm hallon och socker, sila av kärnorna för en tunnare sås.
  2. Fyll i flaska eller spritspåse. Provspritsa och kontrollera konsistensen.

    OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt frysta hallon (à 200 g)
  • 1 1/2 dl socker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer