Lite salt i smeten och brynt smör ger denna hallonpaj det lilla extra! Det går lika bra att använda färska som frysta hallon. Servera med vispad grädde. Hacka ner vit choklad i vispgrädden för extra lyx.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn och byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk, grädde och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av smör, mjölk och choklad. Byt grädde mot vispbar mjlkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God smak men jag tog frysta hallon och de blev lite mosigt, kanske godare med färska. Eller eventuellt mindre mängd av frysta. Sedan så lyckades jag inte få ett fluffigt vit choklads fluff trots att jag gjorde som anvisningarna, det blev rinnande. Blir nog att testa igen fast med färska hallon och vanlig vispad grädde eller glass till👍🏻
Sara
2022-10-23har inte gjort brynt smör tidigare så kollade google om brynt smör och det "ska" bubbla till 125 grader, samt vispas under tiden. Har inte smakat pajen än, den står i ugnen, men den verkar ju väldigt god
Emma
2022-08-26Så fantastiskt god paj,syrlig och knäckig. Absolut en favorit!
Maria
2022-01-16