Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hallongrottor

En klassisk småkaka bestående av mördeg på sötströ istället för socker. Hallongrottor smälter i munnen och hallonsylten ger en fräsch smak på hela kakan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda samman mjöl, sötströ, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg. Låt degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
  3. Sätt ut småbrödsformar på en plåt
  4. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg dem i formarna. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per hallongrotta.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
  • 1/2 dl sötströ
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör eller margarin
Fyllning
  • ca 2 msk fast hallonsylt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 432 kJ / 103 kCal