Gyros med fetaost och tomat

3
0
Gyros med fetaost och tomat

I Turkiet heter det kebab, i Grekland gyros. Denna gång har vi bytt ut brödet mot ris. Stek köttet tillsammans med purjolök och kidneybönor tills allt har fått smak av de goda kryddorna. Servera gyros med fluffigt ris och en örtig tomatsallad bestående av oregano och fetaost.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2017

Gyros med fetaost och tomat

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Sallad

4 tomater
150 g fetaost
1 tsk olja
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 kruka oregano

Gyros

380 g kokta kidneybönor
1/2 purjolök
ca 600 g tunnskivad fläskkotlett
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor
1/2 dl tomatpuré
2 dl vatten

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2885 KJ / 689 kCal
Fett 276 g
Salt 34 g
Kolhydrater 598 g
Protein 466 g
Läs mer om näringsvärden