Gyros med fetaost och tomat

3
0
Gyros med fetaost och tomat

I Turkiet heter det kebab, i Grekland gyros. Denna gång har vi bytt ut brödet mot ris. Stek köttet tillsammans med purjolök och kidneybönor tills allt har fått smak av de goda kryddorna. Servera gyros med fluffigt ris och en örtig tomatsallad bestående av oregano och fetaost.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2017

Gyros med fetaost och tomat

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Sallad

4
tomater
150 g
fetaost
1 tsk
olja
1 tsk
rödvinsvinäger
1/2
kruka oregano

Gyros

380 g
kokta kidneybönor
1/2
purjolök
ca 600 g
tunnskivad fläskkotlett
1 msk
olja
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1/2 tsk
spiskummin
2
vitlöksklyftor
1/2 dl
tomatpuré
2 dl
vatten

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2885 KJ / 689 kCal
Fett 27.6 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 59.8 g
Protein 46.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept