Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Gurkraita

Raita är en traditionell indisk yoghurtsås som serveras till maten. Denna variant av raita innehåller gurka, yoghurt, paprikapulver, kummin, koriander, olja och salt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur och skär gurkan i fina tärningar.
  2. Blanda yoghurt, gurka, paprikapulver, kummin, koriander, olja och salt. Ställ kallt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1/2 gurka
  • 5 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %)
  • 1/2 krm paprikapulver
  • 1 krm malen kummin
  • 1 krm malen koriander
  • 1 tsk olja
  • 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?