Grynsallad med tomater och hummus

6
0 Klimatsmart
Grynsallad med tomater och hummus

Här kommer en tallrik som är både är en fröjd för ögat och för smaklökarna! En matig sallad gjord på matvete serveras här ihop med härliga smaker från tomater och basilika, som sedan binds ihop fint med den krämiga hummusen! För att få lite mer att bita i serverar du småbröd vid sidan av. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2020

Grynsallad med tomater och hummus

Ingredienser

4 portioner

Grynsallad

1 tsk
fänkålsfrö
4
port matvete
1
grönsaksbuljongtärning
200 g
strimlade soltorkade tomater
65 g
babyspenat

Tomatsallad

250 g
tomatmix (färska tomater)
1 msk
rapsolja
1 msk
rödvinsvinäger
-
salt
-
peppar
1/2
påse färsk basilika (à 20 g)
1
förp små bröd med topping (à 300 g)
200 g
hummus

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Välj glutenfritt bröd.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2546 KJ / 609 kCal
Fett 24 g
Salt 4 g
Kolhydrater 72 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept