Grundrecept på sylt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grundrecept sylt

Sylt kan du använda till mycket; som pålägg på pannkakor, till garnering av kakor, som tillbehör till gröten eller som tillbehör till köttbullar. Här har du ett grundrecept på hur du får till den perfekta sylten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skölj eventuellt bären.
  2. Varva bär och socker i en kastrull.
  3. Koka upp på svag värme och koka ca 15 min. Skaka kastrullen då och då.
  4. Ta kastrullen från värmen och skumma sylten.
  5. Rör ut konserveringsmedlet med lite av den heta sylten och tillsätt det i resten av sylten.
  6. Häll upp sylten i varma burkar. Sätt på locket när sylten har svalnat.

Tips

Har du inte så mycket bär går det bra att göra halva satsen.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 2 l bär t ex hallon, blåbär eller jordgubbar
  • 6 dl strösocker
  • 1 krm natriumbensoat
Lägg till i inköpslistan