Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönkålssoppa

Traditionell grönkålssoppa är en både mild och smakfull rätt. Kålen får extra smak av fänkål och gräslök. Extra gott att servera soppan med prinskorv eller ägghalvor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och repa bladen från grönkålsståndet. Koka kålen mjuk i skinkspad eller köttbuljong i en gryta ca 15 min.
  2. Ta upp kålen med en hålslev och hacka den fint, gärna i matberedare. Lägg tillbaka kålen i grytan.
  3. Rör ut vetemjöl i grädde och vispa ner i grytan. Låt koka ca 5 min. Smaka av med mald fänkål, salt och peppar.
  4. Rör i lite hackad gräslök efter smak och servera soppan med ägghalvor eller prinskorv

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 grönkålsstånd
  • 1 liter skinkspad eller köttbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • mald fänkål
  • salt och peppar
  • hackad gräslök
  • ägghalvor eller prinskorv
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?