Grönkålspaj med valnötter

110
16
Grönkålspaj med valnötter

En vego matpaj lagad på vinterns gröna guld – grönkålen. Pajen passar såväl som en huvudrätt som på buffébordet, och är till exempel säsongsmässigt helt rätt som grönt tillbehör på ett julbord. Grönkål tillsammans med getost och valnötter gör den här pajen till en storfavorit.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Grönkålspaj med valnötter

Ingredienser

6 portioner
150 g
smör
3 1/2 dl
dinkelmjöl eller vetemjöl
ca 2 msk
iskallt vatten

Fyllning

250 g
färsk grönkål eller spenat
2
rödlökar
2 dl
valnötter
3
ägg
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
200 g
getost (chèvretyp)
1 msk
smör
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pajdegsrecept.

Gör så här

Tips

Pajen passar också fint att göra med spenat. Skippa momentet med kokningen och fräs spenat och lök i några minuter.

Vad tyckte du om receptet?

110

Kommentarer

Martina

1/21/2021

Supergod paj som föll hela familjen, till och med 3-åringen mumsade i sig! Att ringla lite honung över var pricken över iet! 👌

Héléne

12/25/2020

Problem med chevre-osten, köpte president, sainte Maure, liten rulle, på 200g. Skulle det lite fastare skalet vara kvar?? Jag äter inte det i vanliga fall. Då skalet tagits bort fanns bara en kladdig smet kvar. Synnerligen svår att klicka ut, smula gick inte alls. Vilken ost skall användas som kan smulas, och hur göra med skalet??

Emma

12/20/2020

Någon som vet om den går att frysa? Eller om den går att ha i kylskåp 4 dagar och sedan värma på?

Näringsvärde per portion

Energi 3053 KJ / 729 kCal
Fett 58 g
Salt 2 g
Kolhydrater 33 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept