Vego grönkålspaj med valnötter

Betyg 4.1 av 5.
144 personer har röstat
23
Vego grönkålspaj med valnötter

En vego matpaj lagad på vinterns gröna guld – grönkålen. Pajen passar såväl som en huvudrätt som på buffébordet, och är till exempel säsongsmässigt helt rätt som grönt tillbehör på ett julbord. Grönkål tillsammans med getost och valnötter gör den här pajen till en storfavorit.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Vego grönkålspaj med valnötter

Ingredienser

6 portioner
150 g  smör
3 1/2 dl  dinkelmjöl eller vetemjöl
ca 2 msk  iskallt vatten

Fyllning

250 g  färsk grönkål eller spenat
2   rödlökar
2 dl  valnötter
3   ägg
2 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
200 g  getost (chèvretyp)
1 msk  smör
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt pajdegsrecept.

Gör så här

Tips

Pajen passar också fint att göra med spenat. Skippa momentet med kokningen och fräs spenat och lök i några minuter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
144 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod. Tog fetaost istället för chevre.

Anita

2023-10-07

Oj så gott!! Lite honung över det var amazing! Fick dock göra lite mer deg än receptet sa.

Christina

2023-04-18

Har lagat enligt detta recept till julafton flera år. Alltid lika omtyckt!

Erika

2022-12-18

Näringsvärde per portion

Energi3053 KJ / 729 kCal
Fett58 g
Salt2 g
Kolhydrater33 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chèvrekräm
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Örtkryddad kycklingfilé med varm pastasallad
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Toast med lammfärsbiffar och chèvre
Betyg 5 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizzadeg romana
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crostini med getostcrème och blåbär
Betyg 3 av 5.
151 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Getostkräm med äppelgranité
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga