Grönhydratladda

Nästan alla skulle må bättre av att få i sig mer frukt och grönt. Eller som vi kallar det: grönhydratladda. Precis som en elitidrottare ofta kolhydratladdar inför en tävling för att orka mer och prestera bättre, grönhydratladdar man för att kroppen ska bli piggare och orka mer. Men grönhydratladda ska man inte bara göra inför en tävling, utan helst varje dag!

Grönhydratladdning i världsklass

Grönt är gott – men även elitidrottare kan behöva hjälp med tips och inspiration. Se filmen där ICAs kock Niclas hjälper skidstjärnan Maria Pietilä Holmner att grönhydratladda.

ICAs samarbete med Skidförbundet

Genom sponsringen av Skidförbundet vill ICA bidra till en god hälsa och välbefinnande hos barn och ungdomar. Genom olika insatser ger vi råd och tips kring mat i samband med skidåkning. Exempel på detta är projekten Alla på snöBarnens VasaloppLilla Världscupen och ICA Längdcup.

Matlagning med landslagen

Att äta rätt och gott är viktigt för alla, extra viktigt att äta rätt är det för den som idrottar på elitinivå. Det gäller att få i sig tillräckligt med energi för att orka träna och tävla. Som ett led i ICAs sponsring av landslagen har både alpina och längdlandslaget vid flera tillfällen träffat ICAs kockar och lagat mat tillsammans med dem. Läs mer om ICA kockarnas tidigare möte med skidlandslaget här.

Recepten från filmen

Blev du sugen på att laga matvetesalladen och smoothien som Maria Pietilä Holmner och ICA-kocken Niclas lagar i filmen? Här får du recepten!

Mango-och apelsinsmoothie med kvarg och chiafrön

Mango-och apelsinsmoothie med kvarg och chiafrön

Mango- och apelsinsmoothie med lätt kvarg och chiafrön är en matig smoothie, perfekt att äta innan eller efter träning. Med färskpressad apelsinjuice mixar du snabbt ihop ett gott mellanmål. Garnera med mynta för extra sting.

Betyg:
208 röster
Var med och må bra

Satsa på din hälsa med oss!

Med artiklar, intervjuer och tips vill vi hjälpa dig att må ännu lite bättre på ditt alldeles egna sätt.

Bli inspirerad nu!
Bild på en skål gröt toppad med frukt

Gröna recept

Här har vi samlat några av våra extra gröna recept – hoppas att du hittar flera nya favoriter!

Till recepten