Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grön tomatmarmelad

Grön tomatmarmelad är en läckert grön marmelad som du relativt enkelt tillagar själv. De gröna tomaterna grovhackas i matberedare och sedan tillsätts bland annat socker och apelsinskal. Förvara den goda marmeladen svalt i glasburkar.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och hacka tomaterna i matberedaren - inte för fint. Låt mixen rinna av i en sil så att det mesta av vätskan försvinner.
  2. Koka tomatmixen utan socker i ca 15 min utan lock. Rör sedan ner socker och apelsinskal och fortsätt koka kraftigt i ca 10 minuter under omrörning tills marmeladen tjocknar.
  3. Ta grytan från värmen och skumma ytan väl. Tillsätt konserveringsmedel.
  4. Häll i marmeladen i väl rengjorda glasburkar. Förslut med lock när marmeladen svalnat. Förvara i kylen.

Ingredienser

  • 1 kg gröna tomater
  • 9 dl strösocker
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1 tsk flytande Atamon konserveringsmedel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?