Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grön löksoppa eller kajsoppa

Är du sugen på en riktigt len och mild soppa? I så fall ska du testa att laga till en grön lök- eller kajsoppa. Soppan serveras rykande varm och gärna med en brödbit vid sidan av.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den blank med margarinet i en gryta. Häll på buljongen.
  2. Skala och tärna potatisen och lägg i den och timjan. Koka sakta under lock tills potatisen kan vispas sönder och reda soppan.
  3. Lägg i löken och fortsätt koka ca 10 minuter eller tills löken känns lagom mjuk. Späd med grädde och smaka av med salt och peppar. Servera soppan het.

Tips

Kajplök som också kallas skogslök kan vara svårfunnen, ramslöken går lika bra och även andra gröna vårlökar kan användas i soppan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • 1 1/2 msk margarin
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning och vatten)
  • 1 stor potatis
  • 1 krm timjan
  • 5 dl finskuren kajplökar eller annan grön lök
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan