Grön lasagne | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grön lasagne

Grön lasagne är en vegetarisk maträtt som innehåller lasagneplattor, knapriga morötter och en fenomenalt god vit sås. Denna krämiga maträtt ugnsgratineras och blir garanterat en succé till middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj en ugnssäker form. Skala löken och vitlöken. Skiva löken tunt och pressa vitlöken. Fräs löken i oljan på svag värme några minuter utan att den tar färg. Häll i tomatkrosset, chilisås, tomatpuré och kryddor. Låt såsen sjuda i 20 minuter under lock.
  3. Skala och riv moroten fint. Blanda ner den. Smaka av och krydda. Låt såsen sjuda i 5 minuter.
  4. Sås: Fräs smör och mjöl och späd med mjölken till en sås. Låt den sjuda ett par minuter. Krydda.
  5. Varva tomatsås, lasagneplattor, vit sås och riven ost ett par gånger i formen. Avsluta med vit sås och riven ost. Täck med folie och grädda i 40 minuter. Ta bort folien efter halva tiden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • lite olivolja
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 3 msk chilisås
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk basilika (oregano och timjan)
  • 1 stor morot
  • 3 dl starkt riven ost
  • 12 lasagneplattor
Sås
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan