Grön ärtsoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa är ju en riktig klassiker och i det här receptet har den en hint av sherry och det gör att ärtsoppan får en intressant, ljuvlig och fyllig smak. För extra lyx kan du servera med en klick vispad grädde. Lika trevlig till vardag som fest!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Smält matfettet i en gryta stor nog för soppan och fräs löken.
  2. Tillsätt ärter med spad och häll över buljongen. Låt koka cirka 5 minuter.
  3. Ta upp ärterna med en hålslev och mixa dem med lite av kokspadet, i mixer eller matberedare.
  4. Häll tillbaka ärtmoset i grytan och tillsätt grädden. Smaka av med sherryn. Ost och bröd är gott till.

Tips

För att göra soppan extra krämig kan den serveras med 1 dl lättvispad grädde som klickas i (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 burk ärter (à 410 g)
  • 8 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1/2 dl grädde
  • 2 msk sherry
Lägg till i inköpslistan